Wat is Scrum?

Scrum (zn.): Een raamwerk waarbinnen mensen complexe, adaptieve problemen aanpakken en tegelijkertijd op een productieve en creatieve wijze producten opleveren met de hoogst mogelijke waarde.

Scrum is een raamwerk dat sinds de jaren 1990 gebruikt wordt om werk aan complexe producten te managen. Scrum is geen proces, techniek of vastgelegde methode. In plaats daarvan is het een raamwerk waarbinnen je de verschillende processen en technieken kunt inzetten. Scrum maakt de relatieve doeltreffendheid van jouw productmanagement en werktechnieken inzichtelijk zodat je continu het product, het team en de werkomgeving kunt verbeteren.

In Scrum werk je met een zelforganiserend en multidisciplinair ontwikkelteam in korte cycli aan concrete tussenproducten

Deze korte cycli noemen we sprints. Iedere sprint bestaat uit een aantal vaste bijeenkomsten (in de Scrum guide ‘events’ genoemd) die het proces structuur geven. 

Daarnaast werk je in vaste rollen (ontwikkelteam, product owner, scrum master en stakeholder) en maak je gebruik van een aantal hulpmiddelen, zoals een product backlog en een scrumbord, die we lijsten noemen (in de Scrum guide ‘artefacts’ genoemd).

0 reacties

Recente blog artikelen

Het beste uit je team halen?

Schijf je dan snel in voor een van onze cursussen en haal het beste uit jouw team!