juni 16

Wat is de Green Belt Six Sigma en 3 redenen waarom het slim is om deze certificering te behalen

0  comments

Er zijn bepaalde vaardigheden nodig om met de Lean methode naar bedrijfsprocessen te leren kijken, de activiteiten in je organisatie daadwerkelijk te verbeteren en processen te versnellen. Die kun je ontwikkelen door de zogenaamde Lean Belts te behalen. Lean Six Sigma (oftewel de Lean methodiek, waarbij we met SixSigma inzoemen op de data) is een bewezen aanpak om bedrijfsprocessen duurzaam te verbeteren. Uitgangspunt is de focus op wat klanten écht belangrijk vinden en dit te vertalen naar efficiënte processen. In mijn vorige blog ben ik uitgebreid ingegaan op de verschillende Lean Belts Six Sigma . Dit zijn de certificeringen die je kunt behalen op het gebied van Lean Management. In deze blog wil ik één specifieke Lean Belt uitlichten: de Green Belt.

Wat mij betreft vormt de Green Belt de belangrijkste basis van Lean werken. Waarom? Omdat cursisten worden getraind in het doorlopen van de DMAIC-cyclus (Define, Measure, Analyse, Improve en Control). Deze verbetercyclus is de centrale tool binnen de Lean filosofie, waarmee je problemen in processen leert begrijpen en toepassen. Je leert verder alles over de verschillende Lean concepten, zoals waardestromen, Kanban en continue verbetering. Verder ontwikkel je competenties om verbetertrajecten te leiden en veranderingen blijvend vast te leggen. Waarom is het nu zo prettig om over deze kennis en vaardigheden te beschikken? Met andere woorden: waarom is het slim om deze certificering te behalen? Lees snel verder, want in deze blog geef ik je de 3 belangrijkste redenen.

  • Een Green Belt certificering opent deuren

Kan jouw carrière wel een boost gebruiken? Het behalen van de Green Belt is enorm positief voor je professionele ontwikkeling! Er zijn namelijk steeds meer organisaties die streven naar efficiëntie door procesverbetering. Het analyseren van processen, het kunnen identificeren van verspillingen en het kunnen implementeren van verbeteringen; het zijn allemaal vaardigheden die een kostenbesparend effect hebben en tevreden klanten opleveren. Jij kunt dus een zeer waardevolle bijdrage leveren aan verbetertrajecten. Dit betekent dat jij met je Green Belt certificering van enorme organisatorische waarde bent. En dit opent deuren naar nieuwe carrièremogelijkheden. Binnen én buiten je huidige afdeling of organisatie.

  • Je ontwikkelt vaardigheden die waardevol zijn in allerlei functies  

Tijdens de Green Belt training leer je werken met allerlei methoden en tools die als doel hebben om problemen op te sporen én op te lossen. Denk onder ander aan het visgraatdiagram en de 5 x waarom methode. Dit betekent dat jouw probleemoplossend vermogen enorm gestimuleerd wordt. Deze vaardigheid is waardevol in allerlei functies en situaties. Op het werk, maar ook thuis. Daarnaast ontwikkel je tijdens de Green Belt training leidinggevende vaardigheden en misschien nog wel belangrijker: je leert beter samenwerken. Hieraan hecht zo goed als iedere organisatie heel veel waarde. Dus ook hiermee creëer je betere kansen voor jezelf, binnen je huidige organisatie of op de arbeidsmarkt.

  • Jij kunt je kennis en vaardigheden overal toepassen  

Wist je dat je jouw Green Belt kennis in vrijwel alle vakgebieden kunt toepassen? Van HR tot de productie en van de transport tot de gezondheidzorg. Jij kunt met deze certificering dus in iedere branche aan de slag. Er zijn bovendien heel veel grote bedrijven met functies voor professionals met een Green Belt certificering. Zoals de Lean consultant, de Process Engineer, de Kwaliteitsmanager of de Continuous Improvement Specialist. En zeker in deze woelige tijden met torenhoge inflatie zien steeds meer bedrijven - ook het MKB - de waarde in van deze belangrijke procesverbeteraars!

Wil je meer weten over de Green belt training? Of ben je geïnteresseerd in een van de andere trainingen? Neem dan contact met mij op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking

Neem contact op

.Tags


You may also like

LEAN op kantoor

LEAN op kantoor

Kwaliteitsborging met LEAN

Kwaliteitsborging met LEAN