🏭 Stap in de Toekomst van Lean in Productie met Onze Nieuwe VR Game! 🎮

Samen met Galaxy Games hebben we hard gewerkt om ook voor LEAN een toffe game te maken.

Ik merk dat het soms erg lastig is om een met een groep trainees een 'Gemba-walk' te doen. Men zit echt niet te wachten op een groep die 'ff komt kijken' hoe jij jouw processen voor elkaar hebt in je organisatie

En wat is een betere manier om deze 'Gemba-walk' dan met behulp van baanbrekende virtuele technologie te gaan doen?

🕹️ Maak kennis met de VR-LEAN-Productie Game: We hebben geprobeerd om een Productielijn van een auto fabriek na te bootsen, het is immers bij Toyota ontstaan. Met deze game kunnen we complexe processen simuleren, verspilling identificeren en optimalisatiemogelijkheden verkennen, allemaal in een virtuele omgeving.

🏭 Waarom deze zo geweldig is:

  1. Hands-on Training: Het biedt een hands-on leerervaring waarbij we kunnen experimenteren en leren van onze fouten zonder risico's voor echte productieprocessen. Dit stelt ons in staat om onze vaardigheden te verbeteren en onze kennis van Lean principes te verdiepen.
  2. Visualisatie van Processen: Het visualiseert complexe productieprocessen op een intuïtieve en boeiende manier, waardoor we een dieper inzicht krijgen in de stroom van materialen, informatie en activiteiten in onze fabriek.
  3. Team Samenwerking: Het bevordert teamwerk en samenwerking door middel van gedeelde doelen en uitdagingen. Samenwerken in een virtuele omgeving versterkt onze band als team en verbetert onze communicatie en coördinatievaardigheden.
  4. LEAN kennis: Door de levels heen dien je allerlei puzzels op te lossen welke als Lean kenner (Belt) zou moeten weten, echte hoofdbrekers 😇Dus ook je LEAN kennis wordt op de proef gesteld

🚀 Niet alleen voor Trainingen: Maar wacht, er is meer! Deze fantastische game gebruik ik niet alleen voor trainingen, maar kan ook worden ingezet tijdens teambijeenkomsten of verbeterworkshops. Het biedt een interactieve en boeiende manier om problemen te identificeren, oplossingen te bedenken en verbeteringen door te voeren in onze productieprocessen.

Kortom, de game opent de deur naar een nieuwe dimensie van Lean in Productie, waar efficiëntie, kwaliteit en continue verbetering samenkomen in een virtuele wereld.

Benieuwd om het zelf te ervaren? Laten we samen de toekomst van productie verkennen, gewapend met onze VR headsets en een onstuitbare drive naar verbetering!

Ik kijk uit naar jullie reacties en laten we samen streven naar operational excellence in onze productieomgeving!