december 8

Sprint Review

0  comments

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.6.6″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Iedere sprint bestaat uit vier Scrum bijeenkomsten, te weten: Sprint Planning, Daily Scrum, Sprint Review en Sprint Retrospective . In dit artikel gaan we het hebben over de Sprint Review.

De Sprint Review (ook wel Demo genoemd) is er zodat de teamleden kunnen presenteren wat het resultaat is van de afgelopen sprint. Zo kun je feedback vergaren van klanten/stakeholders en neem je dit mee in de voortgang van het Scrum proces.

Vaak weet de klant pas exact wat hij wil, als hij een deel van het product heeft gezien. De input die je vergaart tijdens een Sprint Review kan van enorme waarde zijn. De Product Owner kan ook mooi toetsen of de wensen van de klant terugkomen in het product. Hij of zij gebruikt de feedback ook om de prioriteiten op de product backlog aan te passen en bij te stellen. Dit kan je weer gebruiken voor een volgende sprint.

De Scrum Master faciliteert deze bijeenkomst en zorgt dat de Product Owner, maar ook de andere leden van het team, echt wijzer worden van een Sprint Review.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]


Tags


You may also like

LEAN op kantoor

LEAN op kantoor

Kwaliteitsborging met LEAN

Kwaliteitsborging met LEAN