SAP FMS (Fashion Management Solution)

De mode-industrie is er altijd in geslaagd om een van de snelst veranderende industrieën aller tijden te zijn. Met de kiem van globalisering is het echter niet alleen getuige geweest van een altijd stijgend verkeer, maar ook van hogere verwachtingen van de koper. Tegenwoordig heeft het, samen met nieuwe productcategorieën in combinatie met verticale integratie, ervoor gezorgd dat de natuurlijke dynamiek exponentieel is gestimuleerd. Voldoen aan de steeds veranderende behoeften van de industrie, waardoor de klanten komen de innovatieve oplossingen van SAP FMS.
In deze context kunt u SAP FMS echter pas volledig waarderen als u de bestaande tekortkomingen van SAP AFS begrijpt.

Wat heeft SAP AFS te bieden en waarom ontbreekt het aan duurzaamheid?

SAP Apparel and Footwear (SAP AFS) werd voornamelijk geformuleerd met als doel de logistieke managementprocessen van het bedrijf te stroomlijnen. Deze probleemspecifieke oplossing van SAP maakte het meteen een grote hit in de groothandel. Met de groothandelsdistributeurs die hun bereik naar de detailhandel langzaamaan uitbreidden, kwamen de handen van SAP AFS echter tekort. Het kon geen ondersteuning bieden voor de behoeften van zowel de detailhandel als de groothandelsmarkt, waardoor de behoefte aan SAP FMS-systemen ontstond. Dat betekende dat er twee onafhankelijke ERP-systemen moesten draaien om aan twee verschillende soorten behoeften en doelen te voldoen. Betreed het SAP FMS!

Door de uitdagingen van het runnen van twee onafhankelijke ERP-systemen voor twee verschillende behoeften te harmoniseren, is SAP FMS het beste antwoord op het probleem. Het bracht de functionaliteiten van de groot- en detailhandel samen in één. Wat volgde was een gestroomlijnd systeem met betere integratie waarbij groothandelaars tegelijkertijd hun merkbekendheid en zichtbaarheid konden vergroten.

Waarom migreren van SAP AFS naar FMS?

Pas op voor de veranderende behoeften van de klanten en het zakelijke landschap is altijd het grootste kritieke punt voor elke branche om zichzelf duurzaam te maken.
SAP FMS voorziet precies in deze behoefte. SAP FMS biedt de flexibiliteit met de voordelen van een stabiele oplossing en zorgt ervoor dat bedrijven hun concurrentie voor blijven.
De ideale routekaart naar de Fashion Management Solution (FMS) van SAP
Hoewel u zich nu wellicht bewust bent van de mogelijkheden van de oplossingen, heeft hier speciale aandacht nodig de exacte routekaart die zal leiden tot de hoogste efficiëntie van de systemen.

Daarover gesproken, de beste manier om naar FMS te gaan, gaat via een Greenfield-implementatie die uiteindelijk gegevens migreert van AFS naar FMS, samen met de gegevens van andere retailsystemen.

De vele voordelen van SAP FMS

Dus als u nu weet wat beide systemen u te bieden hebben, laten we de voordelen van FMS in één oogopslag bekijken.
1. Platform integratie voor lagere TCO (Total Cost of Ownership)
2. Uniforme wereldwijde voorraadtransparantie
3. Cross channel integratie
4. Omni-channel zichtbaarheid
5. Realtime analyse
6. Voorraadbescherming
7. Verbeterde consumenteninzichten met HANA
8. Consistente consumentenervaringen
9. Gepersonaliseerde aanbiedingen en loyaliteitsprogramma
10. Connectiviteit voor winkels en e-commerce
11. Aanhoudende ondersteuning voor SAP

0 reacties

Recente blog artikelen

Het beste uit je team halen?

Schijf je dan snel in voor een van onze cursussen en haal het beste uit jouw team!