Slide 1

IS JOU TEAM OPTIMAAL?!

Belbin training

Hoe ideaal is jou team? Een team is meer dan een groepje mensen bij elkaar. Met de BELBIN techniek leer je mensen te onderscheiden in Denkers, Doeners en Mensen mensen. Een voetbal elftal bestaat immers ook niet alleen uit keepers of spitsen, toch? Wil je een goed functioneren team hebben, moet je dus verschillende type mensen in je team hebben.

Wat bieden wij:

✔ Training gericht op uw bedrijf
✔ Ervaren coach
✔ Lage prijs
✔ Kleine groepen
✔ Hoge kwaliteit

Debby Eekman

Scrum en Lean Coach & SAP consultant

“Wil je een team Briljante mensen of een Briljant team mensen?.”

(M. Belbin)

Ik ben Debby Eekman en ben eigenaresse van DESC Holding. Als Scrum- en Lean coach help ik bedrijven het beste uit hun team te halen. Dankzij mijn jarenlange praktijk ervaring weet ik hoe teams te motiveren en mee te nemen in de Agile manier van werken met Scrum en Lean.

Als Scrum Coach kan u helpen met het implementeren van SCRUM binnen uw bedrijf, en met Lean help ik uw processen te verbeteren en meer klantwaarden te generen.

Tevens geven we ook trainingen op het gebied van SCRUM en LEAN, bij U op locatie of bij ons in Almere.

               Maak hieronder kennis met onze diensten

Scrum training

De training is bedoeld voor alle geïnteresseerden die producten of diensten willen ontwikkelen met behulp van het Scrum framework, maar is toegespitst op diegenen die verantwoordelijk zijn voor het organiseren, begeleiden of introduceren van Scrum, zoals: Scrum Masters, Product Owners en Scrum Team leden.


LEAN Training

Wanneer u merkt dat processen niet meer zo goed lopen dan voorheen of dat de klanten langer moeten wachten of minder tevreden zijn, dan is het wellicht een goed idee om eens uw processen goed onder de loep te nemen.

                                           Waarom DESC Holding?

Bedrijf gericht trainen

Mede door de opgedane ervaring is het inzicht in bedrijfsprocessen groot waardoor ook het geven van trainingen aan de business en het uitleggen hoe processen werken en zouden moeten werken, duidelijk is.

Communicatief sterk

Daar ik zowel aan de eindgebruikers kant heb gewerkt als nu aan de ontwikkel zijde is het heel makkelijk schakelen zodat de wensen vanuit de business duidelijk vertaald kunnen worden naar de ontwikkelaar.

Ervaring en inzicht

In de afgelopen 13 jaar heb ik bij verschillende bedrijven mogen werken. Hier heb ik op verschillende vlakken ervaring opgedaan hoe andere bedrijven processen hebben ingericht en/of aanpassen in hun systeem.

Kleine groepen

Wij werken met kleine groepen van 6-12 personen zodat we alle tijd en aandacht hebben voor iedereen

Lage prijs

Voor 945 euro (excl BTW) per persoon kun je al een Agile training volgen. 

Hoge kwaliteit

Door deze kleine groepen hebben we alle tijd en aandacht voor iedereen en hebben we alle tijd om alle vragen uitgebreid te beantwoorden

Wat klanten over ons zeggen

PSM-I training

Het was echt fijn om met je te praten, te sparren, ideeën met je uit te wisselen over mijn toekomst en rol als scrum master.

Hartstikke bedankt voor de training, ik heb ongelofelijk veel geleerd, en ga dit ook direct in praktijk brengen.

Op naar PSM-I examen (en daarna voor de PSM-II)

profile-pic
Oussama Asbaâ Scrum Master | Web Developer

SCRUM training

Bij Ellevate organiseren we trainingen en events voor vrouwelijke IT-professionals. Hier ontstond de behoefte aan een SCRUM training. Zo kwamen we bij Debby terecht.

Het was fijn om met Debby deze training te doen. Ze heeft een hele pragmatische aanpak, ze past de training echt aan naar de behoefte van de klant. Daarnaast heeft ze heel veel ervaring waardoor ze veel praktijk voorbeelden kon gebruiken in haar training. Hierdoor wordt het niet een heel theoretische verhaal maar een levendige training.

profile-pic
Dineke Ringle Meijers Co-founder at Ellevate

SCRUM Master PSM-I training

Ik ben ontzettend blij dat ik gekozen heb de training PSM 1 te volgen bij Debby. Zij geeft duidelijke uitleg, heeft overzichtelijke sheets (PowerPoint presentaties) en oefentoetsen waar ik heel veel aan heb gehad. De guide die ik van haar heb gehad om mij voor te bereiden op mijn examen, was een goeie richtlijn, niet overdreven lang, allemaal hoogtepunten. Door Debby ben ik nog meer overtuigd geraakt een switch te maken in mijn carrière naar Scrummaster. Haar trainingen zijn duidelijk, overzichtelijk, interessant, NIET slaap verwekkend of saai. Ze legt op leuke manier uit wat Scrummaster inhoud en wat erbij komt kijken. Ik ben zeker van plan in de toekomst nog meer trainingen bij haar te zullen volgen.

Groetjes Romina

profile-pic
Romina Gunputsing Export Agent

TESTIMONIAL -PSM-II training

Fijne training met een hoop ervaring en kennisdeling. Voldoende ruimte om ook je eigen ervaring en vragen te stellen of een Casus voor te leggen.

Duidelijke praktijk gerichte voorbeelden, een goede voorbereiding op het PSM-II examen

profile-pic
Rik van Delden Scrum Master

mijn terugblik op de PSM-II training

Ik vond het allereerst een heel interessante training (zowel online als fysiek). Ik vind dat deze training absoluut een waarde zal hebben in mijn toekomst als Scrum master. Betreft de E learning vond ik de hoofdstukken heel duidelijk en heeft mij enorm veel geholpen, ook omdat ik al wat ervaring heb als Scrum master en door de Nederlandse taal was alles ook stuk duidelijker. Tijdens de tweede training dag vond ik het prettig dat ik telkens een korte, bondige uitleg kreeg, samen de hoofdstukken hebben doorgenomen en even met elkaar konden sparren. Daardoor kon ik me goed voorbereiden op het oefenexamen. Tijdens en na het maken van het oefenexamen merkte ik waar ik tegen aan liep, maar door de duidelijke feedback was ik wel goed voorbereid op het echte examen.

Met trots kan ik zeggen dat ik het examen heb behaald en wil jou nogmaals hiervoor bedanken.

"Kort gezegd", deze training kan ik zeker iedereen aanraden.

Groet,

Oussama

Scrum trainer waarbij de lessen plezierig en leerzaam zijn

Zoek je een Scrum trainer waarbij de lessen plezierig en leerzaam zijn, dan is Debby de persoon bij wie je moet zijn. Haar lessen gaven een hoop inzicht in de theorie en zij wist het duidelijk in praktijksituaties te vertalen. De opgedane kennis is dankzij haar manier van lesgeven makkelijk toe te passen in de praktijk. Dankjewel voor de kennisdeling!

profile-pic
Abraar Jagga Mendix developer

leuk en informeel

De SRUM training van Debby Eekman heb ik ervaren als leuk en informeel. Dat maakte de training voor mij zeer effectief. Er vond veel interactie plaats, waardoor de materie geen moment saai werd. Ik heb echt het gevoel dat ik SCRUM nu goed begrijp. Als Resultaat heb ik dan ook mijn PSM1 Certificaat weten te behalen.

profile-pic
Raul Oosterlen Mendix developer

Klanten waar wij voor hebben gewerkt

             +30 bedrijven zijn u al voorgegaan. Hieronder een aantal klanten

                                          waar wij voor hebben gewerkt.


Het beste uit je team halen?

Schijf je dan snel in voor een van onze cursussen en haal                                het beste uit jouw team!


Slide 1

HAAL HET BESTE UIT JOUW TEAM!

DESC Holding
Image is not available

DESC Holding helpt u bij het ‘Agile’ werken binnen uw bedrijf. Ook geven wij Scrum en Lean trainingen bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Slide 2

May 22, 2018 by Letizia Biafore

Day Twenty Eight: The First Mountain Pass
Image is not available

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque...

Slide 3

Jun 9, 2018 by Delinda Cammarata

What's The Future Of Blogging Platforms?
Image is not available

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque...

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ben jij een echte verbeteraar?


75% van de bedrijven wereldwijd werkt met Agile, waarvan 54% met SCRUM. De SCRUM methode heeft zich inmiddels bewezen als beste 'framework' voor het verwerken van snelle, veranderende projecten, vooral projecten met een technologische onzekerheden of vereisten. Maar ook in organisaties die niets te maken hebben met IT-ontwikkelingen wordt het steeds meer toegepast. Denk hierbij aan scholen, de gezondheidszorg of in de bouw.

Herken je dit: Project loopt stroperig en komt maar niet af?  Door gebruik te maken van de SCRUM methode zullen je projecten binnen de tijd en met meer klant waarde worden opgeleverd. Deze SCRUM methode is flexibel, transparant en snel. Door efficiënte keuzes, efficiënt omgaan met tijd, goed communicatie en korte lijntjes, zal het project wel op tijd zijn en zeker niet 'stroperig' verlopen.

70% van de bedrijven falen in hun verbetermanagement.  Studies hebben geleerd dat ongeveer 70% van de bedrijven falen in hun verbetermanagement.  Wat betekend dat hun beoogde doelstellingen niet worden behaald. Een enorme desinvestering is dan meestal het gevolg. Opvallend daarbij is dat gedrag vrijwel altijd in de top 3 blijkt te staan van redenen van mislukking. Hoe mooi zou het zijn als we leidinggevenden laten ervaren hoe het is om effectief op gedrag te sturen en meetbaar prestaties te verbeteren via positieve gedragsbeïnvloeding! Met LEAN gaat het je wel lukken!

Met LEAN, in 3 stappen naar echte verbetering. De 1ste stap begint met de vraag: Wat is de waarde? Deze eerste vraag is essentieel omdat het antwoord op deze vraag de basis is voor het organiseren met Lean. Het is belangrijk om in de eerste stap te bepalen wat Waarde is voor jouw organisatie omdat Waarde de basis is van alles wat je doet of gaat doen. De 2de stap is alles te elimineren wat geen waarde toevoegt. Wees erop voorbereid dat je nu capaciteit gaat vrijmaken, omdat je de waste uit jouw organisatie haalt. Dus mensen kunnen 'echt' werk gaan doen. De 3de stap is 'Continu verbeteren'. Dus elke dag weer even samen op de Gemba (werkvloer) antwoord op de basisvragen “Wat is het doel?”, “Waar staan we nu?”, “Waar lopen we tegenaan?”, “Wat is de volgende stap?” en “Wanneer zien we resultaat?”.

LEAN vs SCRUM. Veel enthousiaste SCRUMmers zijn geen fan van LEAN en vise versa. Waarom? Ik heb werkelijk geen idee. Zelf ben ik namelijk van mening dat ze heel goed naast elkaar kunnen worden gebruikt. Elkaar juist versterken! Lean en Scrum hebben als overeenkomst dat wendbaarheid een centraal thema vormt. Echter waar Lean zich richt op processen, is Scrum een projectmethodiek. Denk maar aan de dagstarts die bij Lean worden gebruikt om verbeteringen op te halen op de werkvloer en de standup meetings bij Scrum. Positieve ervaringen bij de ene methodiek zullen zorgen voor een betere acceptatie van de andere. Benieuwd hoe dit voor jouw kan werken?


Met deze 4 balansfactoren...


Alléén door onderstaande stappen allemaal te volgen kun je effectief zijn in het 'verbeteren' van team en proces en kun je de juiste balans creëren.

Plan

In de eerste fase dienen de problemen geïdentificeerd te worden alvorens een plan kan worden opgesteld. Wat is het probleem? Wat zijn de kenmerkelijke eigenschappen (wie, wat, waar, wanneer, waarom, hoe) van het probleem? Wat is de (kern-)oorzaak van het probleem? Na de probleemdefinitie dient er een plan opgesteld te worden waarin onder andere de doelstellingen en verbetermaatregelen worden behandeld


Do

Wat dient er te worden bereikt? Wat kan er worden gedaan om het probleem te stoppen ? Welke stappen moeten worden doorlopen? Wat zijn de verbeter -maatregelen? Aan het eind van de Plan fase dient de basis van het probleem en de aanpak gedefinieerd te zijn. Nadat de basis is gelegd dienen de acties uitgevoerd te worden. Deze 'uitvoering' dient altijd gedaan te worden met het héle team zodat iedereen betrokken wordt!

Check

In deze fase gaan we kijken naar wat we hebben bereikt. Heeft dit geresulteerd in wat wenselijk was? of moeten we nog een stap maken? Zowel de goede als minder goede dingen komen aan bod en worden besproken om een zo objectief mogelijk beeld te krijgen. Hierna kunnen we gaan kijken of  en wat we mogelijk kunnen bijsturen en/of verder verbeteren.

Act

Op grond van de analyses en resultaten uit de voorgaande fasen kunnen er besluiten worden genomen en worden gekeken of eerdere maatregelen en plannen moeten worden bijgestuurd. Daarnaast is het belangrijk de behaalde resultaten te borgen en zodoende zeker te stellen voor de toekomst op de korte én lange termijn. Een terugval in het verbetertraject moet worden voorkomen.

het resultaat van ...


werken met SCRUM en/of LEAN is groots. En het kan in ieder bedrijf, groot en klein. Industrie, IT, zorg of op scholen

Benefit 1 - meer structuur

Door met SCRUM en/of LEAN te werken, zal je meer structuur en focus krijgen binnen je team en je bedrijf. Wordt er efficiënter gewerkt en is er minder verspilling maar meer waarde.

Benefit 2 - minder verzuim

Doordat iedereen betrokken is bij het proces - en zich dus ook gehoord voelt - zal er minder stres zijn, meer plezier in het werk en dus ook minder verzuim.

Benefit 3 - meer klant waarde

Doordat men efficiënter werkt, meer focus heeft. Zal er ook meer klantwaarde worden geleverd, wat weer resulteert in meer klant waardering en tevreden klanten

gratis producten


nieuw en populair


wat zeggen anderen over mijn trainingen ?


Over mij

Ik ben Debby Eekman, ik ben SCRUM en LEAN coach/trainer.

Ik vind het heerlijk om samen met de klant te kijken naar de processen en de teams om te zien hoe we dit kunnen verbeteren. Betere teams kunnen samen stellen zodat mensen meer plezier, kwaliteit en productiviteit leveren. Dat projecten en processen continue verbeteren en meet (klant) waarde opleveren, met minder kosten, minder verzuim maar met veel meer plezier, transparantie en zonder stress!