februari 4

Dit is waarom ik de overstap maak van SAP-consultant naar Scrum- en Lean-coach

0  comments

De meeste mensen kennen mij als SAP-consultant. Dat is niet zo gek: in deze wondere wereld ben ik de afgelopen 23 jaar werkzaam geweest. Ik durf mezelf inmiddels wel een SAP-expert te noemen 😉 Minder bekend is, dat ik ook als Scrum- en Lean Coach werk. En daar wil ik graag verandering in brengen. Want hoewel ik SAP nog steeds een fantastisch pakket vind, wil ik mij volledig richten op mijn nieuwe missie: mensen en bedrijven bekend maken met Scrum en Lean. Omdat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Maar dat is niet de enige reden voor mijn overstap. Wil je weten waarom ik na ruim twee decennia deze nieuwe weg insla? Lees snel verder!

Scrum kwam zo’n 4 jaar geleden op mijn pad. Ik was toen al bijna twintig jaar actief als SAP-consultant. Voor degene die niet precies weten wat SAP inhoudt: dit is software voor het managen van je bedrijfsprocessen. Als SAP-consultant heb ik mijn klanten met veel plezier geholpen met de inrichting van hun SAP-systeem. Daarbij is mijn uitgangspunt, dat het SAP-systeem werkt voor de gebruiker en niet andersom. Als ik zie dat mensen er met plezier mee werken, is mijn missie geslaagd. Wanneer mensen kritiek hebben op SAP, verdedig ik dit pakket dan ook nog steeds met hart en ziel.

Tijdens een Scrum-training kan in mijn creativiteit volledig kwijt

Maar de implementatie van de SAP-software is de laatste jaren steeds meer maatwerk geworden. Dit is positief voor de gebruiker, maar niet voor mij. Op een bepaald moment bereik je de grenzen van de software. Iedere nieuwe aanpassing heeft dan gevolgen voor andere functies. Tijdens een Scrum-training kan ik zonder beperkingen inspelen op de wensen van de klant. Waardoor ik mijn eigen creativiteit veel meer kwijt kan. Voor de leken onder ons: Scrum is een werkwijze om op een flexibele én gestructureerde wijze software te ontwikkelen. Meer vrijheid in mijn werk dus én meer structuur. Daar gaat het hart van ondernemende structuurjunkies als ik, sneller van kloppen!

De Scrum-methode zorgt voor sterke teams

De term Scrum is afkomstig uit de rugbysport. Bij een scrum probeert een team samen een doel te bereiken en de wedstrijd te winnen. Samenwerking is heel belangrijk en het team moet snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden. De Scrum-methode wordt vaak ingezet bij het ontwikkelen van een nieuw product of nieuwe software, waarbij de klant nog niet goed weet wat hij wil. Omdat het project in zogenaamde sprints wordt opgeleverd, kan het Scrum-team flexibel inspelen op de wensen van de klant. De Scrum-methode zorgt voor sterke teams die met de juiste mindset meer klantwaarde en dus meer omzet realiseren. En dat vind ik fantastisch. Als Scrum-trainer ben ik écht van meerwaarde voor mijn klanten. En dat is waar ik het voor doe.

Scrum en Lean: het werkt echt. Dit gun ik ieder bedrijf

Een Scrum-training is nooit hetzelfde. Het is daardoor ook intensief. Maar na het geven van een training kom ik altijd stuiterend van de energie thuis. Dat komt omdat ik geloof dat Scrum écht werkt. De resultaten die ermee behaald worden zijn fantastisch, dit gun ik ieder bedrijf. Dit geldt overigens ook voor Lean, een aanpak om processen efficiënter en slimmer te maken. Net als bij Scrum staat ook hier de klant centraal: die bepaalt wat waarde toevoegt in een proces en wat niet.

Er is in Nederland wat mij betreft nog veel te weinig bekend over Scrum en Lean. Ik zie het als mijn persoonlijke missie om beide methodes voor eens en altijd op de kaart te zetten!

Wil jij meer weten over de Scrum- en Lean-methode en ben je benieuwd wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact op voor een gratis adviesgesprek


Tags

DESC Holding, Lean-coach, SAP-consultant, SRUM-training


You may also like

LEAN op kantoor

LEAN op kantoor

Kwaliteitsborging met LEAN

Kwaliteitsborging met LEAN