Slide 1

IS JOU TEAM OPTIMAAL?!

Belbin training

Hoe ideaal is jou team? Een team is meer dan een groepje mensen bij elkaar. Met de BELBIN techniek leer je mensen te onderscheiden in Denkers, Doeners en Mensen mensen. Een voetbal elftal bestaat immers ook niet alleen uit keepers of spitsen, toch? Wil je een goed functioneren team hebben, moet je dus verschillende type mensen in je team hebben.

Wat bieden wij:

✔ Training gericht op uw bedrijf
✔ Ervaren coach
✔ Lage prijs
✔ Kleine groepen
✔ Hoge kwaliteit

Wil je een briljant team mensen of een Team briljante mensen? 

Belbin is een theorie die zich richt op teamrollen op de werkvloer. Het is ontwikkeld door Dr. Meredith Belbin, een Britse wetenschapper die onderzoek heeft gedaan naar effectieve teamrollen en hoe deze kunnen worden gebruikt om teams te optimaliseren.

Belbin onderscheidt de volgende rollen:

  • Bedrijfsman. Stabiel en beheerst. …
  • Groepswerker. Stabiel, extrovert, weinig overheersen. …
  • Onderzoeker. Stabiel, dominant, extrovert. …
  • Plant. Dominant, zeer hoge intelligentie, introvert. …
  • Voorzitter. Stabiel, dominant, extrovert. …
  • Vormer. Onrustig, dominant, extrovert. …
  • Monitor. …
  • Zorgdrager.

Elke rol heeft verschillende eigenschappen en vaardigheden die nodig zijn om de rol effectief te kunnen vervullen. Door de verschillende rollen in een team te identificeren en ervoor te zorgen dat elk lid zijn of haar rol begrijpt en goed kan vervullen, kan het team beter samenwerken en meer succesvol zijn.


Maar hoe kunnen we Belbin gebruiken op het werk?

Belbin kan op verschillende manieren worden gebruikt. Een veel voorkomende manier is om het te gebruiken bij het samenstellen van teams. Door te kijken naar de verschillende teamrollen en welke rollen nodig zijn voor een bepaalde taak, kan een manager of teamleider ervoor zorgen dat het team de juiste mix van vaardigheden en eigenschappen heeft om de taak effectief uit te voeren.

Een andere manier om Belbin te gebruiken is om het te gebruiken als een hulpmiddel voor teamontwikkeling. Door teamleden te laten zien welke rollen ze het best kunnen vervullen en hoe ze hun eigen vaardigheden kunnen verbeteren, kan het team beter samenwerken en meer succesvol zijn.

Maar Belbin is niet alleen nuttig bij het samenstellen van teams. Het kan ook worden gebruikt als een instrument om de individuele vaardigheden van elk teamlid te ontwikkelen en te verbeteren. Zoals bij elke puzzelstukje, kan elke vaardigheid van een teamlid worden geoptimaliseerd en verfijnd om het team als geheel te helpen slagen.

Het is als het hebben van een team van unieke instrumenten die allemaal samenwerken om een prachtig muziekstuk te creëren. Elk instrument heeft zijn eigen geluid en karakter, maar door ze samen te voegen in een goed georkestreerde uitvoering, creëren ze een onvergetelijk muzikaal meesterwerk. Net als bij een muziekstuk, moet elk teamlid zijn of haar rol begrijpen en effectief vervullen om een succesvolle uitvoering te bereiken.

Belbin is dus als het hebben van een uniek en gepersonaliseerd instrumentenensemble. Door elk teamlid op de juiste manier te laten spelen, kan het team samenwerken om hun eigen succesvolle meesterwerk te creëren.

Meer weten? bekijk onze trainingen!


Slide 1
Benieuwd naar wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?
Vraag direct een gratis gesprek aan

Over mij

Ik ben Debby Eekman, ik ben SCRUM en LEAN coach/trainer.

Ik vind het heerlijk om samen met de klant te kijken naar de processen en de teams om te zien hoe we dit kunnen verbeteren. Betere teams kunnen samen stellen zodat mensen meer plezier, kwaliteit en productiviteit leveren. Dat projecten en processen continue verbeteren en meet (klant) waarde opleveren, met minder kosten, minder verzuim maar met veel meer plezier, transparantie en zonder stress!

Over mij

Ik ben Debby Eekman, ik ben LEAN expert.

Ik vind het heerlijk om samen met de klant te kijken naar de processen en de teams, om te zien hoe we dit kunnen verbeteren. Betere teams kunnen samen stellen zodat mensen meer plezier, kwaliteit en productiviteit leveren. Mensen in hun kracht zetten!

Projecten en processen blijven verbeteren en meer (klant) waarde, met minder kosten, minder verzuim maar met veel meer plezier, transparantie en zonder stress!